"Zorg voor een rustige achtergrond."


Wanneer je een egale achtergrond creëert, krijg je rust in je foto. Dit is natuurlijk niet altijd van toepassing. Wanneer je jouw kindje fotografeert precies zoals het is, wil je het natuurlijk niet uit zijn/haar omgeving halen. Om het vervolgens voor een egale muur neer te zetten. Maar wil je hem gewoon in zijn natuurlijke habitat fotograferen. Let dan op je achtergrond en compositie, wat staat er nog meer in beeld en "doet dit er toe". Een stopcontact op de muur, een bos bloemen wat boven zijn of haar hoofd uit steekt of bijvoorbeeld een lamp welke eerder de aandacht trekt dan het mooie snoetje van je kind.

Het draait allemaal om een mooie balans in je foto. Wat zie je het eerst als je naar de foto kijkt. Wordt je mooi meegenomen in de foto op de manier hoe je het had bedacht? Dan heb je het goed gedaan!

Wanneer je een mooi egale achtergrond op je foto wilt, kan je bijvoorbeeld gebruik maken van een muur in huis of je kunt een doek ophangen of neerleggen waar je jou kindje voor neer legt of zet.

Liefs, Anne