Ik denk wel geteld één van de meest gestelde vragen wanneer ik de foto’s aan klanten heb afgeleverd is, wat zijn de opties om van de foto’s een mooie tastbare herinnering te maken. Als fotograaf word ik daar natuurlijk heel blij van.

Wanneer een klant echt iets met je foto’s wil gaan doen i.p.v. ze toe te voegen aan hun digitale beeldbank,

is dat natuurlijk echt het kersje op de taart!


Wanneer je de foto een mooie bestemming wilt geven in je woonkamer, slaapkamer of een andere mooie plek in jullie huis. Is het belangrijk om goed te kijken naar welke plek het meest geschikt is. Welke plek wil je het precies op hangen of neerzetten? Wat voor licht valt er op deze plek. Heb je te maken met een donkere hoek of juist een plek waar veel licht is. Schijnt er direct zonlicht op deze plek of heb je meer te maken met indirect licht. Kortom, het is dus niet zomaar klakkeloos even iets “ophangen.” En natuurlijk niet minder belangrijk, wat voor stijl heeft jullie huis? In een hele strakke woonkamer met veel strakke en gladde meubels en koele stoffen is het wellicht minder mooi om iets in hout op te hangen. Terwijl dat in een landelijke woonkamer weer ander kan zijn. Samen met mijn klant probeer ik zo goed mogelijk mee te kijken naar wat het best past binnen hun stijl en smaak.


Wat ook belangrijk is om mee te nemen in de keuze (vind ik…) Zeker als je bijvoorbeeld te maken hebt met jonge gezinnen, waar de kinderen nog zo veranderen en wellicht de gezinssamenstelling ook wel. Is, hoelang wil je het laten hangen en behouden. Kies je er voor om vaker iets te wisselen in de loop der jaren. Of wil je graag een investering doen voor iets moois voor langere tijd? Als ik in mijn eigen schoenen ga staan, kies ik ervoor om vaker iets te wisselen. En niet direct een investering te doen, waarvan ik niet zeker weet of ik het een jaar of twee jaar later nog steeds heel mooi vind voor dat moment. Ik ben natuurlijk niet voor niets een fotograaf, haha!


Maar juist om vaker iets te wisselen, omdat het qua prijs gewoon heel gunstig is. Vond ik een super leuk product. Een tijdje geleden werd ik benaderd door Sophie van drukwerknodig.nl. Zij leveren als bedrijf natuurlijk veel meer dan dit product alleen, maar ik mocht van hun een foto op forex laten drukken. Ik wilde nog heel graag een mooie foto op mijn nieuwe kantoor dus leek het mij erg leuk deze samenwerking met hun aan te gaan. Een foto op forex had ik al vaker in mijn handen gehad, maar nog nooit met mijn eigen foto’s besteld, dus ik was erg benieuwd. Het was erg gemakkelijk om het product op hun website te bestellen en hij werd ook nog eens lekker snel geleverd. Gelijk profijt van je bestelling!


De kwaliteit van het forex paneel was erg mooi. Dit paneel is ongeveer een halve centimeter dik en kijkt daardoor een stuk chiquer. Voor mij was forex eerder alleen bekend als een dikker paneel van flinke centimeter, waardoor ik het er eerder goedkoop uit vond zien. Dit paneel ziet er dus echt veel toffer uit en doordat het product mat is heb je ook geen last van weerspiegeling op de foto. Leuk om ergens tegenaan te zetten, op een plank of gaaf om ergens op te hangen. Je kunt bij je bestelling aangeven of je het paneel met of zonder luxe ophangsysteem wilt ontvangen.

Zwarte lijsten met foto’s, toffe prints of een mooie combi aan de muur zijn tegenwoordig helemaal hip. Drukwerknodig.nl levert veel verschillende producten waaronder foto’s op dibond en canvas, maar dus ook posters. Posters drukken | Al vanaf €0,74 p/s | Drukwerknodig.nl En wat dus helemaal leuk is in verhouding met een hoop andere drukkers, deze zijn ook te bestellen per stuk! Wanneer je graag een foto groot aan de muur wil, maar ingelijst. Kan je beter kiezen om hier een poster in te doen. Deze zijn over het algemeen veel lichter dat een fotoafdruk, te bestellen op een groter formaat en gaan omdat ze niet zo zwaar zijn minder snel hangen en bobbelen in je lijst.


Een eigen bedrijf? En regelmatig drukwerk nodig of bijvoorbeeld banners voor een beurs? Kijk dan ook eens op https://www.drukwerknodig.nl/presentatie/roll-up-banners/ 


Ook graag iets moois maken met de foto’s van een shoot? Ik kijk heel graag met je mee naar wat er allemaal mogelijk is. En show het graag aan je in een voorbeeld vooraf.


Bedankt voor het lezen!


Liefs, Anne